donderdag 6 mei 2010

EindwerkjeOm nog wat technieken onder de knie te krijgen ben ik dit schooljaar hier naailes beginnen volgen: de module kinderkleding.

Tijdens de eerste les kondigde Nancy al aan dat we tegen het einde van het schooljaar een 'eindwerkje' moesten maken : we moesten iets leuks maken voor kinderen met restjes stof ... Tijd zat dacht ik toen. En dat was toen ook nog zo.

In de loop van het schooljaar dacht ik af en toe al eens na over wat ik zou maken, maar zo lang ik nog tijd genoeg had ... voelde ik nog niet de noodzaak om eraan te beginnen :-).

Vorige week donderdag groeide ineens het besef dat ik nog maar 1 week tijd had om mijn 'eindwerk' te maken en dat ik er dus best maar eens aan kon beginnnen !

Het is een 'viltstiftenrol' geworden, naar analogie met de potlodenrol, maar Lena kleurt liever met viltstiften, vandaar ...
In die lange mentale voorbereidingsfase was ik van plan om er eentje te maken zoals Mme Zsazsa dat deed : met verschillende kleurtjes stof per kleur-potlood. Stofjes op kleur, allemaal goed en wel , maar stofjes op kleur die dan ook nog eens mooi naast mekaar passen ... die heb ik in mijn stoffenvoorraad niet gevonden. Ik hoop ze ooit toch eens bijeen te vinden.

Maar ondertussen is het dus een viltstiftenrol geworden uit het stofje dat ik eerder gebruikte voor een kleedje voor Mirte. Het was héél leuk om te maken en het duurde maar anderhalf uurtje, zodat ik dus nog ruim voor mijn deadline klaar was. Er zullen nog wel enkele rolletjes volgen denk ik. Het is een leuk cadeautje om weg te geven !

En nu maar hopen op goede punten van de juf !

4 opmerkingen:

 1. Ziet er weer leuk uit zeg, is dat moeilijk te maken? Ben zelf niet zo'n knutsel bea. Onze jongste dochter wordt binnenkort 4 jaar, dus dan moet ik nog wel wat bedenken wat ik zal gaan maken voor de peuterspeelzaal. Heb jij soms nog een idee? Liefs Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is helemaal niet moeilijk! Gewoon een grote rechthoekige lap gedubbeld (lintje ertussen gestikt voor sluiting) ; onderste stuk naar binnen geplooid (wel even meten hoe groot je stiften zijn) en dan vastgestikt en zo zakjes gemaakt waar de stiften inzitten.
  Via eloleo vind je verschillende gratis patronen hiervan.

  Een tijdje geleden stond er een leuke toverstaf op http://zelfgemaaktkado.blogspot.com/2010/04/toverstaf.html ; die wil ik ook ooit eens maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor mij ben je geslaagd hoor!
  Wat een mooie, vrolijke, kunstwerkjes jij kan maken. Goe bezig!!
  Groetjes,
  Alda, die je blijft volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit staat ook op mijn verlanglijste - to do lijstje ... maar dat zal eerder voor deze zomer zijn.
  In elk geval, dit is een zeer geslaagd exemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen