zaterdag 19 juni 2010

Ik ging op reis en ik nam mee ...Mijn kindjes, mijn ventje en mijn naaimasjien ...

Nu overdrijft ze wel, hoor ik u denken ... maar het was natuurlijk niet de echte. Om mijn naaimasjien toch een beetje bij me te hebben op vakantie, heb ik een miniversie gemaakt op een t-shirt.

Het was onze eerste buitenlandse vakantie met de kindjes. We trokken naar de Dordognestreek en huurden er een stacaravan. Doel van deze tocht: groter vakantiegevoel en meer zonzekerheid ivm vorige vakanties aan de Belgische kust.

Helaas zat het weer niet mee ... dat zonnehoedje dat ik op het laatste moment nog voor Lena gemaakt had heeft geen zon gezien. We mogen dan nog blij zijn dat het maar 'gewoon slecht weer' was en dat we niet met caravan en al weggespoeld zijn zoals die mensen iets verder in de Provence ...

Maar we hebben ons vakantiegevoel er niet door laten verpesten!

Er was een groot verschil met vorige (kinderloze) vakanties in Frankrijk. Toen reden we altijd maar rond, om zoveel mogelijk te zien. Maar met al een lange heenrit naar ginder achter de kiezen wilden we onze kindjes dat niet aandoen... Voor hen was er trouwens maar één place to be : de (godzijdank overdekte) speeltuin van de camping.

Naast een paar kleine uitstapjes heb ik deze vakantie dus iets belangrijks herontdekt: het dolce far niente ...

7 opmerkingen:

 1. Ik zou mijn naaimachine toch wel écht willen meenemen... Eindelijk tijd ervoor. Maar heb dat idee nog niet aan de man durven brengen :-) Is het er écht over???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Neen hoor! Moet wel zalig zijn denk ik... maar ik ben er thuis al wel veel mee bezig dus moest dat ook eens even kunnen loslaten ... en ze ging trouwens écht niet meer bij in de auto :-) Heb ze eigenlijk niet gemist, eindelijk nog eens een boek gelezen, daar kom ik thuis niet toe. Maar nu ik terug thuis ben voel ik het al terug kriebelen ... het zal niet lang meer duren voor ik er terug achter kruip ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé, jij ook in de Dordogne gezeten.. dat we mekaar niet hebben tegengekomen.. (wie weet :-)) wij waren er van de 5de tot de 15de.. en inderdaad, weer kon beter... maar wij hebben veel kasteeltjes en grotten met de kindjes gedaan. Was ook leuk. En inderdaad.. hier ook naaimachine geruild voor 'n goed boek, daar kom ik anders ook nooit aan toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hihihihi, zou ik ook wel willen doen.... heerlijk snorren op de naaimachine voor de caravan ;) maar ik neem dit jaar gewoon mn schilderspullen mee :) en wie weet ga ik een poging doen om te leren haken! mooi, je shirt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohoh, gaat iedereen nu lachen als ik vertel dat ik in januari echt ben gaan 'skiën' met mijn naaimachine in de bagage?

  Dat shirt mag er in elk geval zijn! En dat had de zon ook gemogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat shirt van jou, hihi;]

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dat is een kunst hoor, niks kunnen doen!

  BeantwoordenVerwijderen