zondag 16 januari 2011

Zo fier als ne gieter²


Na het hemd, nu ook een sweatervest voor mijn ventje.

Het patroon Fehrman van Farbenmix lag hier al een tijdje in de kast. Ik was op zoek naar sweaterstof van een mooie kwaliteit en heb die uiteindelijk gevonden bij mijn goede vriend Micha.

De vest was eigenlijk heel gemakkelijk om te maken. Ik heb ze zelf bijna volledig in mekaar gekregen in de gezellige drukte van het Stiksel.

En nu is mijn ventje dus weer zo fier als ne gieter. Vind het wel leuk om hem zo aan vrienden te horen vertellen dat ik die vest voor hem gemaakt heb. Hij moet nog wel wennen aan de fotosessies die bij zo'n zelfgemaakt kledingstuk horen. :-)

Mijn ventje fier, maar ikke ook! Om een heel andere reden :Ik kan van mezelf wel zeggen dat ik redelijk handig ben, vind ik. Maar haken, dat was tot hiertoe écht een ramp. Het was van de lagere school geleden dat ik het nog geprobeerd had. Ik herinner me nog levendig hoe ik op die haakwerkjes zat te zwoegen. Dat waren ook de enige keren dat mama thuis ingeschakeld werd om te helpen voor handwerkjes. Ik denk dat het komt omdat ik linkshandig ben, in elk geval: haken dat was niets voor mij.

Maar de laatste tijd heb ik op het Stiksel en op jullie blogs zoveel leuke haakwerkjes gezien, dat het begon te pikken ...

Met de hulp van mijn mama heb ik me er dus toch nog eens aangezet...
Bloed, zweet en tranen, of toch zeker de laatste twee heeft het me gekost. Gewoon de kettingsteek en de vasten; aan meer durfde ik me nog niet wagen. En ja, stillekesaan begon ik wat minder te knoeien, begon ik die haakbeweging wat in de hand te krijgen. Hier mijn eerste lapje... en daar ben ik dus superfier op! Ik zal er maar niet bijvermelden hoe lang ik daarover gedaan heb, het is het resultaat dat telt hè! :-)

13 opmerkingen:

 1. En ze is er mee weg se! Leuk toch hè dat Stiksel. En hij is terecht zo fier als een gieter want het vest is prachtig geworden (ondanks dat ik in je zij zat te prikken en je schaar steeds afpakte :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet 'em glunderen! Hij mag terecht fier zijn. Ik denk dat er hier ook ene graag zo'n vest zou willen.

  En dat haken, dat ziet er al goed uit. Blijven gaan met die banaan. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. WOoooow! Zo ferm, moet ge daar al goed voor kunnen naaien? Dat zou ik echt graag kunnen...met een leraar LO in huis komen zo'n maaksel goe van pas. Maar ook gekleed vind ik het ferm!En ook chapeau voor het haken é.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. MOr alle jong Lila, gij zijdt als 't ware klaar om een mannencollectie uit te brengen.
  Weeral zo'n schoon stuk! 't Zal wel zijn dat'm fier is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie sweater gemaakt. Dat van dat haken..;ik zou dat ook wel weer willen kunnen maar ik heb al zoveel te doen dat ik voor mezelf ergens een grens moet trekken of 'k ben weer vetrokken met gerief inslaan.
  Maar als ik zo lieve gehaakte beestjes enz zie,dan denk ik ...ooit zal ik het misschien toch nog doen.
  veel succes met het haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooie sweater, die kleuren passen goed bij elkaar en bij je man. En haken, eens je dat ooit gedaan hebt, komt dat wel weer terug. Ik ben ook linkshandig en heb volgens mijn ma vreemde haak- en breitechnieken, maar zolang ik kan maken wat ik wil, zie ik geen probleem.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow!!! echt wel heel mooi gedaan.. zoiets zou mij niet lukken (en al 't eerste stuk, de goeie stofjes vinden daar zou ik ook al problemen mee hebben)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. en naast die vest mocht ik vrijdag zitten.
  Weer super!
  In Gent was er ook een happy meid! (foto's volgen)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Amai, gij hebt u inderdaad op de mannenmode gestort! Zo ijverig ben ik niet hoor, de mijne moet het maar met gekochte spullen doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wauw die is mooi, ik ben hier nog moed aan het verzamelen om zo'n exemplaar voor mijn manschmenschen te maken, maar ik denk dat ik het nu gewoon ga doen. die ziet er echt super uit!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. prachtige sweater!daar zou ik mijn wederhelft ook een groot plezier kunnen mee doen! En het is binnenkort zijn verjaardag ...:-)
  Maar ... ik vind precies het patroon niet terug op de site van farbenmix, wel de werkbeschrijving enzo, maar niet het patroon... moet je dit misschien bestellen/kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een kooppatroon. Je vind het terug in de shop van de farbenmixsite, maar ook op andere sites zoals bv patronenwinkel of Michas Stoffecke. http://www.farbenmix.de/shop/Patronen/Herren/FEHMARN-patroon::10497.html

   Verwijderen