woensdag 11 mei 2011

Verkeer

Toen ik dit broekje in de laatste Ottobre zag staan, was ik meteen verkocht. Ik heb wel geen jongens, maar wist al snel voor welk schatje ik dit broekje zou kunnen maken.

Vorige week kwam Sam, de verkeersslang bij de kindjes op school. We werden opgeroepen om op een milieuvriendelijke manier naar school te komen. Dus deden we extra ons best om een keer meer met de fiets of te voet te komen en niet zo snel in de auto te stappen. (Wat trouwens goed gelukt is: applaus voor mezelf! :-) )

En zo kwamen we bij fietshesjes ... vroeger zaten de kindjes altijd in de fietskar en dan deed ik ze geen hesje aan. Nu ze zelf beginnen fietsen hebben we dat wel nodig. We hebben een fietshesje maar dat is veel te ruim ...

Toen ik vrijdag over de markt in Maastricht liep zag ik plots een coupon fluogele stof ... En het idee was geboren ...
Het heeft een hele dag geduurd voor ik naar de markt ben teruggegaan om dat stofje te kopen omdat :
- het er een beetje over is om zelf moeite te doen om een hesje te maken dat je voor minder geld kan kopen
- de vriendinnen waarmee ik op stap was me hier constant op wezen en al aan het uitlachen waren dat ik daaraan wilde beginnen ...

maar het hesje bleef de hele dag in mijn hoofd zitten en gelukkig passeerden we nét voor de markt opgedoekt was nog op dat plein, zodat ik een diepe zucht van opluchting kon laten toen ik eindelijk mijn gele fluostofje in mijn zakje kon steken.

Toen ik mijn man vertelde dat ik gepersonaliseerde hesjes zou maken voor de kinderen leek die dat helemaal niet overdreven te vinden (waarvoor dank schatje!). Zijn enige vraag was: " Ja maar dat reflecteert toch niet ..."

Even gegoogled en ondertussen heb ik daar ook een oplossing voor gevonden.

Fluohesjes, ze staan op mijn to do-lijstje !
Met dank aan Sam !

2 opmerkingen:

  1. Ik was één van de lachende vriendinnn en ja er gaart hier waarschijnlijk een zweem van bewondering op mijn gezicht verschijnen als ze klaar zijn :-)
    Dezelfde die net verscheen toen ik de broek zag! Super

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh, die broek... binnenkort is het ook bij ons verkeersweek en ga ik mij misschien ook aan de broek wagen.
    Als je een stukje overschot hebt van die fluostof dan zou ik die graag overkopen, ik wil aandekens maken voor de mensen die meewerkten aan de verkeersweek en fluo is net wat ik zoek.

    BeantwoordenVerwijderen