donderdag 7 februari 2013

Kleine ster

Binnenkort wordt ons jongste neefje Joachim gedoopt. Zijn mama en oma vroegen me om hem een hemdje te maken. We kozen voor het stofje Starlette van Michael Miller. Zo kan Joachim schitteren op zijn eerste feest.
Hemdjespatronen, je vind ze in verschillende boekjes ... Maar een hemdje met lange mouwen in maat 62, ik verzeker u, die patroontjes zijn zeldzaam! Gelukkig ben ik een trouw lid van het Leuvens Stiksel en dan hoef je maar een gil te laten op de facebookpagina en meestal ben je dan een paar uur later geholpen! :-) Deze keer kon Hilde me verder helpen aan een patroontje met lange mouwen en officierskraagje. De kraag heb ik dan zelf verder getekend.5 opmerkingen:

 1. Wow, dat lijkt me echt niet makkelijk, zo'n klein hemdje! Echt precisiewerk dat jij weer perfect deed natuurlijk :-).
  En baby's zijn toch raar qua formaat he, ik vind die kleren altijd zo kort en breed maar dan past dat toch wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had vooral schrik voor geknoei met de knoopbies aan de mouwen, want daar durf ik nogal eens op falen, maar wonder bij wonder lukte het deze keer wel van de eerste keer! :-) En ivm de maat: ik had een hemdje uit de winkel als referentie dus het zou moeten passen ... Hopelijk heeft hij de laatste weken geen groeispurtje gedaan :-)

   Verwijderen
 2. Wauw,knap seg.En hij zal echt wel de ster zijn met zijn supermooie hemdje

  BeantwoordenVerwijderen