donderdag 4 juli 2013

Teamwork

Enkele weken geleden maakte ik samen met Tinne twee boekjes als geboortecadeau voor twee "stikselbaby's".

Het moet gezegd, de inspiratie voor deze boekjes kwam van mijn moeder. Zij maakte voor Fientjes eerste verjaardag een boekje waar ze helemaal gek van is. Als ze er niet in aan het kijken is, loopt ze er wel mee rond en dan lijkt het net een kleine handtas.

En zo brachten oma en Fien eigenlijk ook ons op het idee om de handen in mekaar te slaan en een gezamelijk cadeau te maken.

Op een eerste avond zochten we stofjes bij elkaar en dachten we na over wat er in het boekje zou komen. Die ideeën lieten we een paar dagen sudderen ... Om dan weer samen aan de slag te gaan met de assemblage van de boekjes. Eerst alles knippen en klaarleggen, om dan onder de naaimachine te verdwijnen. En zo kregen we twee mooie boekjes! Kijk maar zelf :

We maakten een gepersonaliseerde voorkaft. De namen werden geflockt, maar veiligheidshalve werd de flockfolie ook nog eens vastgenaaid. Kleine vingertjes kunnen immers heel wat losprutsen ... We hebben de voorkaft ook gevuld met bubbeltjesplastic. Als handvat een koordje met kralen; dat is hier bij Fien haar boekje een groot succes!

We naaiden knoopjes vast, flockten een vosje en ik kon eindelijk nog eens mijn collectie sierlintjes aanspreken. Ik heb een zwak voor die lintjes, maar eens ik ze dan gekocht heb gebruik ik ze veel te weinig! De knopen zijn vastgenaaid met extra sterk garen.

Deze bloem wilde ik eerst gewoon appliceren, maar toen kwamen we op het idee om er ook nog tule achter te naaien. De vliesofix die ik al op de bloem gestreken had om te appliceren bleek een leuk ritseleffect te geven nu ik hem niet kon vaststrijken. Mooi meegenomen!


Een "foute" eekhoorn met een lekker zacht giraffenvelletje. In het andere boekje staat een foute olifant in een zacht zebravelletje. Je moest eens weten hoe hard we hier zelf om gelachen hebben toen we dat bedachten ...Soms is een stofje leuk genoeg op zich om op te naaien. Mijn collectie lintjes kwam ook hier weer van pas. Als tussenlaagje voor deze laatste pagina gebruikten we plastic verpakking van ontbijtgranen en van koffiepads.

Eindconclusie van deze samenwerking: we hebben ons goed geamuseerd en zijn zelf tevreden van het mooie eindresultaat. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!10 opmerkingen:

 1. leuk! als ik ooit eens veel tijd en goesting heb, zou ik zo ook eens wat restjes lint en stof eindelijk kunnen opgebruiken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laat je vooral niet afschrikken door de tijd: dat viel heel goed mee!

   Verwijderen
  2. amai, prachtig gemaakt! Wat een leuk idee! ik krijg al zin om zelf aan de slag te gaan!

   Verwijderen
 2. Wat een werk, maar wel heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. héél mooi! een stoffen boekje maken, staat al heel lang op mijn "to do"-lijstje. hoe maakte je de bladzijden aan elkaar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We maakten afzonderlijke pagina's, die we op het einde op mekaar stikten. Dan heb ik met stof een hoesje gestikt (met kleine gaatjes voor het koordje) en dat over het uiteinde geschoven. Je kan ook een breed lint gebruiken als je dat hebt. Dat moest ik met de hand vastnaaien, want mijn naaimachine weigerde toen dienst wegens teveel lagen ...

   Verwijderen
 4. Amai, superleuk gedaan ! Wat een tof idee ! De kindjes zullen er veel plezier aan beleven !

  BeantwoordenVerwijderen