woensdag 12 mei 2010

Beter laat dan nooit

Voor mijn moeder haar verjaardag, ik durf niet te vermelden hoe lang dat al geleden is, had is haar beloofd dat ik haar een tas zou maken. Eerst had ik zo'n buttercupbag in gedachten, maar ik kreeg maar geen idee van wat voor soort stofje ik zou willen gebruiken. Toen ik bij eloleo de Tatanne zag verschijnen maakte die ook even kans ... maar nog steeds geen stofje.

Vorige week zat ik nog maar eens rond te neuzen tussen de gratis patroontjes bij eloleo (ja ik ben een regelmatige bezoeker :-) ), eigenlijk voor een patroontje voor een andere tas (waarover later meer) en toen gebeurde het: bij het zien van deze tas sloeg er een vonk over ! Dit was nu echt de perfecte handtas voor mijn mama. Ik ben van dit patroontje vertrokken maar heb de maten wel aangepast, zodat ik een kleinere compacte handtas kreeg want die draagt mijn moeder het liefst.

Het stofje voor de voering vond ik bij Hexagoon en ik ben er ondertussen helemaal verliefd op geworden... Ik ga er nog wat van bijhalen voor een kleedje voor een pasgeboren wondertje Paulien ...

Het is pas mijn tweede tas die ik maak, maar dit smaakt naar meer !

Moraal van het verhaal : geduld loont (en rondneuzen op de blog van eloleo ook) !

9 opmerkingen:

 1. Straf! Uit die megalijst pik je dan net een patroontje van iemand met Leuvense roots (die nu weliswaar in het buitenland woont). Dit is dus echt Leuvens Stiksel!! Heel mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi!!! en amai, zo mooie rimpels zonder rimpelvoetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat ik binnenkort ook maar even langs de Hexagoon moet gaan, want dat stofje... waw. Echt een leuke tas. Volgens mij gaat je moeder het helemaal geweldig vinden. Dat kan bijna niet anders!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @tante hilde: awel dat is iets dat ik nu bijgeleerd heb in de naailes : vroeger naaide ik 1 rimpeldraad, nu twee (vlak links en rechts van waar je stiksel komt) en dan krijg je veel mooiere rimpels en je kan ze ook veel beter verdelen. Een klein beetje meer voorbereidingswerk om veel gemakkelijker en mooier te rimpelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben supertrots op mijn nieuwe handtas! Het goede formaat,de juiste stof een heel mooie voering en gemaakt door mijn creatieve dochter. Een unieke tas!
  Bedankt Liesbeth.

  mama

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kan ik geloven dat je supertrots bent op je nieuwe handtas !

  Heel mooi gemaakt

  Elske

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze is heel mooi! Ik heb ze in een groter formaat, maar zonder rimpels gemaakt, omdat ik nog geen flauw idee had hoe dat moest! :-)
  En dat stofje steekt bij Hexagoon ook altijd mijn ogen uit! Ik ga er binnenkort eens een stuk van halen om een kleedje voor Tille te maken!

  BeantwoordenVerwijderen