woensdag 8 december 2010

Jarige


Zondag werd Lena vijf jaar! Al vijf jaar ... wat gaat het toch snel, maar dat is bij iedereen zo zeker.

Vandaag gaf Lena voor de eerste keer een verjaardagsfeestje. Vorig jaar wilde ze dat nog niet echt. Ze was toen nog meer verlegen en stond niet graag in het middelpunt van de belangstelling.

Maar dat is op een jaartje tijd wel veranderd! Mijn moederhart klopt er sneller van om te zien hoe ze het laatste jaar helemaal opengebloeit is tot een zelfzekere, spontane, vrolijke dame (ik kan zo nog wel even verdergaan :-) )

En haar eerste feestje pakt ze meteen goed aan...
Ze mocht vijf vriendjes uitnodigen en dat werden allemaal jongens. Nu is het wel zo dat de klas voor twee derde uit jongens bestaat, maar toch :-) .

Ik kreeg enkele dagen geleden ineens stress: vijf jongens in huis. Gaan die zich wel amuseren met al dat meisjesspeelgoed hier?

Maar dat was geen probleem! Na een duik in de verkleedkoffer veranderden die stoere binken in prinsessen, heksjes, etc ...

Om het kleine volk wat bezig te houden haalde ik twee grote dozen in huis die ik al min of meer in kasteelvorm sneed. Origineel? Helemaal niet, ik haalde het idee hier.
De kinderen mochten hun kasteel versieren en dat was een groot succes. Ze hebben ook elk een tekening op stof mogen maken waar ik dan een kussentje van gemaakt heb dat ze mee naar huis mochten nemen.Ik maakte een snoeptaart, maar die was op voor ik er aan dacht er een foto van te nemen.

Er werd niet om poppen geruzied ... er werd een koning van het kasteel aangesteld en er kibbelden enkele ridders om de hand van Lena! Toen ze stond te 'trouwen' met één van haar ridders (ze is vanmiddag twee keer getrouwd) kreeg ze een kusje op haar hand, waarop de andere ridder aan zijn rivaal zei: "Je moet wel op de mond kussen hè!".

SLIK. Tot zover het eerste feestje!

4 opmerkingen:

 1. Gelukkige verjaardag Lena! Dat feestje ziet er heel erg leuk uit. In maart is onze prinses 5. Ik denk dat het kartonnendozenfeestje aanstekelijk werkt, ik zie dat ook wel zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee zo'n kartonnendozenkasteel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihihi, geweldig zo;n stoere meid!
  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen