dinsdag 22 februari 2011

Poesjes
Ik heb er ellendig lang voor staan aanschuiven op de stoffenverkoop van Fragile. Maar nu zijn de poesjes uit de kast geraakt.

Voor het modelletje ben ik vertrokken van het patroon van een wikkeljurkje, waar ik naar eigen smaak, ahum nogal veel aan heb veranderd. Ik had vorig jaar al eens een tricot wikkeljurkje gemaakt, maar die sluiting ging altijd terug los, Lena kan dat dan zelf nog niet terug knopen ... dus nu geen gewikkel meer. Ik wilde korte mouwen ipv lange, enz...
Het is wel fijn om een patroontje zo naar eigen wens aan te passen. Ik heb wel die basis van een bestaand patroon nog nodig. Hopelijk komt er ooit een dag dat ik het gewoon vanuit de losse hand kan tekenen.

De poesjes dus ... de eerste in een reeks denk ik; want als je zo lang staat te wachten op een stofje word je ook een beetje hebberig (ja dat overkomt mij soms) en ik heb er dus (meer dan) voldoende van gekocht (wat wil je aan 5 euro/meter) om zowat de halve familie van poezenjurkjes te voorzien.

En de volgende stoffenverkoop van Fragile ... die laat ik toch maar aan mij voorbijgaan.

15 opmerkingen:

 1. Wauw, beeldig!! Ik zie mijn dochter hier zo in lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een superlief en mooi jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. als je nu toch ECHT vindt dat de héle familie in poezenstof wat te veel is van het goede, mag je het altijd te ruil zetten op mijn nieuwe blog (waar ik dan eerste keuze heb :-D )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wow!!!! (ik was helaas te laat voor die stof...)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeer schoon met dat blauw biaiske.
  Geef toe...het 'wachten' waard?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik geef mama saartje gelijk :-) Zo'n leuke poezenstof lijkt mij ideaal voor een mini-body/pyjama/... voor een baby van een maand of twee! Nog veel plezier met het verwerken van die andere meters!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En ik stond daar ook.. alleen was die stof verdwenen tegen dat ik daar ooit ne rol in mijn pollen kreeg... (dus ja, mocht je 'n 75 cm over hebben, geef maar ne gil :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schattige stof, en jurkje.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig,ik ben ook helemaal weg van het stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Joepie , ik ben familie! Kunnen er nog twee kleedjes af?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het was de moeite waard om voor dat stofje te vechten/wachten. Het kleedje is echt heel leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen