woensdag 10 augustus 2011

Werken in uitvoering

Wij hebben een weekje deugddoende vakantie aan onze Belgische kust achter de rug : vier dagen op rij aan het strand gespeeld en in de zee gesprongen, jawel, aan onze Belgische kust en het zonneke was present !

Nu ben ik terug bezig aan de boekentas ...
De binnenkant is al helemaal klaar.
Maar die buitenkant, amai, wat moet je veel vooruitdenken... Het gaat mondjesmaat vooruit, want er zijn weinig momenten van opperste concentratie mogelijk met twee spelende meiden in huis. Maar de vorderingen die ik maak stellen me tevreden. En ondertussen tikt de klok verder en lijkt het alsof de vakantie al naar zijn einde toe gaat ...9 opmerkingen:

 1. Ooh, dat ziet er al mooi uit! Is het een eigen patroon dat je gebruikt? Wat gebruik jij voor het tussenschot binnenin? En welk materiaal is de buitenkant? Hier ook aan het werken aan zo'n boekentas en alle tips zijn welkom :-)Ik hoop dat het ook zo mooi wordt als het jouwe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Whow, ambitieus! Ik volg het hier op de voet. Eerste schooldag in november, het wordt een kleiner exemplaar maar ik voel dat ik toch eens mosterd ga komen halen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. amai dat ziet er al goed uit maar moet wel een vree werkske zijn zeg....Ben benieuwd naar het resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het patroon heb ik van een bestaande tas overgetekend. Het tussenschot is gewoon uit geplastificeerde stof die ik, net als de rest van de tas verstevigd heb met zo'n plastiekachtige versteviging met gaatjes (sorry geen nummer :-) ). Daardoor staat de tas stevig recht, maar hij is absoluut onkeerbaar, dus ik ga binnen en buitentas in mekaar zetten en bovenaan afwerken met biais. Ik hoop dat dat lukt.
  De buitenkant is namaakleer dat ik bij de Chien Vert kocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je voor de uitleg; ik denk dat ik weet wat je bedoelt met die versteviging met gaatjes; zag dat in de Veritas dacht ik, kan dat? En ivm dat plastificeren: deed je dat zelf (en waarmee? met strijkvinyl?) of stof geplastificeerd gekocht? Ik twijfel hier of ik het met die vinyl zou doen of dat ik stof ga wassen met een soort van product die textiel waterdicht maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er prachtig uit. Ik bewonder je bovendien omdat jij erin slaagt te stikken als je kinderen rondom jou spelen. Ik stik alleen als ze slapen en dan is de tijd nogal beperkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Héél erg mooi! Vind ook dat de vakantie al op zijn einde begint te lopen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ziet er alleszins al veelbelovend uit, ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is nog maar recent dat ik er ook in slaag om te naaien terwijl ze spelen; ze zijn nu al wat groter en ik ben gezegend met twee dochters die (op dit moment-hout vasthouden) heel mooi kunnen samenspelen! Maar zo van die projectjes waar ik echt mijn hoofd bij moet houden spaar ik ook meestal voor op een rustig moment.

  Ik heb de binnenstof geplastificeerd met strijkvinyl, dat is afwasbaar en die vind je bij Vanmarieke.

  BeantwoordenVerwijderen