zaterdag 20 augustus 2011

Zeepbellensop

Op foto's van de boekentas is het nog even wachten: ik heb hem aan de bekwame handen van meneer De Lepper toevertrouwd, voor het laatste stiksel. Na een titanenstrijd moest ik het onderspit delven, de lagen waren te dik voor mijn machine.

Waar ik wel in slaagde en wat ik met u wil delen: het perfecte zeepbellensop maken.

Ik kocht een tijdje geleden zo'n 'zwaard' om reuzezeepbellen mee te maken. Het duurde natuurlijk niet lang vooraleer het bijgeleverde sopje op was en toen belandde het ding in een vergeethoekje. Maar omdat mama die reuzebellen toch zo leuk vind probeerde ze dat sopje na te maken.

Vind u het ook zo moeilijk om het ideale zeepbellensop samen te stellen? Ik moest en zou er toch in slagen en na wat gegoogle kwam ik op dit recept, dat perfecte zeepbellen beloofde :

1 liter water
50g suiker (god weet waarom maar ik heb het er toch maar braafkes ingedaan)
75ml groene, ongeparfumeerde Dreft
2,5 à 5g behangsellijm
Alles goed door elkaar roeren, liefst één dag laten staan. (dat geduld had ik niet en het werkt nu al perfect)

En dit is het resultaat :


5 opmerkingen:

  1. Och en ik dacht dat dat alleen water met afwasmiddel was! Vandaar dat dat nooit zo goed ging als die van de winkel ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit receptje kennen en gebruiken wij ook! Al meer dan 3 jaar gebruiken wij dit recept. Kijk hier maar:
    http://yanem.blogspot.com/2008/06/recept-voor-een-super-bellenblaas-sopje.html

    Maar 't geeft inderdaad een goed resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super! Ik dacht dat de suiker voor de stevigheid is. En ik heb ook geleerd dat als de bellen naar beneden gaan ipv naar boven er dan teveel dreft in zit. Geleerd van een fanatieke zelf-bellenblaassop-maakster :) Maar ik heb het niet uit eigen ervaring - ik heb altijd een grote fles navul staan...

    BeantwoordenVerwijderen