zondag 30 oktober 2011

Tricot kleedjeIk ging terug aan de slag met mijn tricot van "Stoff und Still". De tricot is van mooie kwaliteit en toch betaalbaarder dan sommige andere scandinavische tricots. Enige minpuntje: niet te bestellen vanuit België.

Maar wel een reden om onze citytrip richting Kopenhagen te plannen, daar zou ik anders nooit voor gekozen hebben, om dan een kleine uitstap richting Malmö te maken.
En Kopenhagen is een geweldige stad gebleken, ik zou daar zo terug naartoe willen. En niet voor de stofjes ... ik sta nu op stoffendieet! :-)

Ik maakte een t-shirt van de geishatricot die ik eerder ook al gebruikte om dit blousje te maken. Voor de sluiten van kleine t-shirts gebruik ik tegenwoordig kamsnaps. Mijn nieuwsgierigheid naar die kleurige drukknoopjes heeft me doen bestellen en ik ben er heel tevreden van.

Voor Fien maakte ik het polokleedje dat ik voor Mirte ook al in een poesjesvariant maakte.
Ere wie ere toekomt : de mama van Fien koos zelf de kleurencombinatie. Ik moest even nadenken op welke manier ik het petroleumblauw ging combineren met de vogeltjes, maar ik ben zelf heel blij met het resultaat.

10 opmerkingen:

 1. Mooie maaksels! Dat geisha stofje is echt wel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel schoon!!! & t patroontje van t kleedje? mag k vragen waar ge da haalt? t ziet er echt super uit!!! groetjes, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het patroon van het kleedje komt uit Knippie 6/2010.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wauw, die tricot is inderdaad prachtig! Zonde dat die vanuit hier niet te bestellen is zeg :-(. Heel mooi gecombineerd met dat petroleumblauw. (die wasknijpers zijn trouwens ook superschattig)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je vind de stoff und still-stoffen ook wel via Dawanda; vb bij poly-pocket77; maar daar betaal je ze veel duurder, zoveel geld wil ik er zelf niet aan geven. Ik kan natuurlijk niet elk jaar naar Kopenhagen, dat besef ik ook wel. Maar mijn voorraad is nu toch aangevuld en ik kom wel even toe :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha mooi! Ik kocht die bovenste in Amsterdam, maar die onderste zag ik nog nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. <3 Stoff&Stil: tijdens onze laatste Zweden/Denemarken reis hebben we daar een hele omweg voor gemaakt. Misschien volgende keer gewoon een pakje laten leveren op ons vakantieadres?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. zo leuk! En wat een leuke labeltjes. Mag ik eens vragen waar je die hebt laten maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn label is ontworpen door Kathleen van fannyenlaura.be . De labels zijn besteld bij www.worldwidelabel.net

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Thanks voor de info... Ik ga er ook eens een kijkje nemen!

  BeantwoordenVerwijderen