maandag 5 maart 2012

Dé maxi-cosi

VOOR


Toen we zes jaar geleden in blijde verwachting een maxi cosi gingen bestellen kozen we voor deze zwarte versie wegens : unisex en gebrek aan andere mooie unisex kleuren. Nadien had ik daar eigenlijk spijt van, want een zwarte autostoel bleek een magneet voor warmte en heeft met momenten veel weg van een oventje in een oven (hete auto). Voilà, dat in combinatie met een zomerbaby en meer hadden mijn zwangerschapshormonen niet nodig om me ervan te overtuigen dat ik een nieuwe bekleding voor de maxi cosi zou maken. Ja, ik weet dat er zomerhoezen bestaan, maar die vind ik niet zo mooi en ik maak het me nu af en toe graag een beetje moeilijk ... :-)

NA


Hoe eraan te beginnen? Ik had al gauw door dat het patroon overnemen van de bestaande hoes geen lachtertje was, met hindernissen als elastieken enzo. Ik vond een mooi voorbeeld en handleiding van hoe ik het graag wilde en ging aan de slag. Er zat niets anders op dan de originele hoes helemaal los te tornen. Ik nam hierbij een hele reeks foto's en notities in de hoop het boeltje nog terug in mekaar te krijgen. Een goede raad: neem écht véél foto's, niet alleen van de dingen die je op dat moment ingewikkeld lijken maar ook van de meest voor de hand liggende stukken !
Daarna heb ik de nieuwe bekleding op de oude stof gestikt en dan komt het moment van de waarheid: de hoes terug in mekaar krijgen!
Het spannendste van het verhaal is dat je pas helemaal op het einde van de rit weet of de hoes terug zal passen ...
In eerste instantie niet dus! Een middagje stressen (niet goed voor de zwangere buik!), foto's bekijken en vergelijken met een maxi-cosi uit hetzelfde tijdperk brachten de oplossing. Ik had dus toch ergens iets verkeerd geassembleerd. ( Dit is het moment dat ik besefte dat ik te weinig foto's genomen had van de voor de hand liggende stukken! :-) ) Eens ik dit rechtgezet had, paste de hoes vanzelf.

Ik nam me voor om de maxi-cosi hier pas te posten als hij hélemaal klaar was: eerst nog het verkleinkussen en die riemdingskes (hoe noem je dat nu ook weer? :-) ) afwerken.

Ik ben dan ook dolgelukkig dat ik u nu met trots kan presenteren :Er mist alleen nog een mooi boeleke, maar ook daar wordt aan gewerkt !

23 opmerkingen:

 1. Wauw! Wat is 'ie mooi!!! Als straks dat boeleke erin ligt wordt het helemaal een plaatje.
  Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw damn! Zo mooi...

  Hier een blauwe gekocht ook unisex gekozen en Peter is nu eenmaal het soort man dat niet van te veel printjes houdt, want dan lijkt hij niet meer mannelijk... :s
  En ik ben zo gek van printjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een echt huzarenstukje! Knap gedaan, ik zou me er niet aan durven wagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waauw! Ik zou het niet durven lostornen uit schrik het nooit meer in mekaar te krijgen. Laat staan dat het zo prachtig zou worden. Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig! Ik was al even benieuwd als jou of het ding er nog rond zou passen. Hij is ongelooflijk mooi, daar kan alleen maar een vrolijk baby'tje in! En zo lang voor de deadline zeg ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik kan onderaan geen reactie bijschrijven, dus ik zeg hier dan maar efkes dat Nele helemaal gelijk heeft ;-)

   Verwijderen
 6. Amaai Liesbeth,
  Dat kleine meisje van jullie zal in stijl kunnen reizen!!! Zeer schoon!

  groetjes Elke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig!!! Daar durf ik mij niet aan wagen, hier is het een gewone blauwe maxi-cosi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Keigoed gedaan, joh! Echt heel mooi geworden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig !!! Had ik in de tijd maar zo'n mooie maxi cosi !!! Maar ik ben wel blij dat ik toen ook voor unisex-kleuren ging, want ik zou 75 % kans bevallen van een dochter, die uiteindelijk een zoon werd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wow! zo schoon! binnenkort telefoon van maxi cosy zelf!
  Super kleur! da boeleke mag zich gelukkig prijzen met zo'n toffe maxi cosy én mama!!!
  Geniet ervan hij/zij zal zeker genieten van de autoritjes die zullen volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. het is ongelooflijk mooi geworden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wohow, da's keischoon. Wat een werk moet dat geweest zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik kom toevallig op je blog en dan plots zie ik dit ! Geweldig mooi gedaan !
  Bijdeze heb je er ook een volger bij !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh Liesbeth, super mooi!!
  Ik wou direct terug een baby zijn, die zich daarin mocht nestelen!!
  Herlinde***

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hey echt super mooi
  Had eens een vraagje heb je soms ook nog het patroon getekend ergens liggen?
  We mogen de mc van mijn zus lenen maar die is zwart en wou hem wat nieuw leven inblazen maar ze wil hem achteraf terug. Dus kan die bekleding niet uit elkaar halen
  Wil dus een soort overtrek maken
  Alvast bedankt.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw! Ik kwam m tegen naar mijn zoektocht voor een patroon. Vriendin heeft ook een zwarte en heeft mij gevraagd of ik een hoes of iets dergelijks wil maken. Ik durf m niet uit elkaar te halen aangezien de maxi cosi niet van mij is. Zou ik wellicht het patroon mogen ontvangen als je deze hebt? Mijn e-mailadres is: meijer_danielle@hotmail.com

  Alvast bedankt.

  Groeten Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Danielle, ik kan je helaas niet helpen aan het patroon. Ik heb de originele hoes uit mekaar getornd, de onderdelen op de nieuwe stof gelegd en zo uitgeknipt. Ik heb geen patroon gemaakt, als ik op voorhand had geweten dat er hier zoveel vraag naar zou zijn had ik dat wellicht wel gedaan. Als je er toch aan wil beginnen voor je vriendin heb ik maar één goede raad: goed noteren hoe je de hoes demonteert!

   Verwijderen
 17. Ik ben op zoek naar een patroontje voor het verkleinkussen.
  Ik ben het mijne kwijt en zou mijn maxi cosi graag doorgeven aan mijn nicht, maar het verkleinkussen vind ik niet meer... enkel de mouse die de rug ondersteunt, die heb ik nog gevonden. Heb jij misschien het patroontje nog liggen ?
  gr
  Jelle

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Super mooi gedaan hoor. Ik zou dit ook graag proberen met mijn oude hoes, maar ik twijfel over de stof. Heb jij hiervoor gewoon katoen gebruikt, of eerder een rekbare tricotstof?

  Bedankt
  Cynthia

  BeantwoordenVerwijderen