dinsdag 26 maart 2013

De schat van Biotex

Vorig weekend mocht ik op schattenjacht in het huis van mijn bomma. Nu ze in een home verblijft moet haar woning leeggemaakt worden en ik kreeg de vraag of er spulletjes waren die me interesseerden.

Ik nam de uitnodiging graag aan, want ik wilde wel eens in bomma haar naaispulletjes van vroeger kijken. Ik meende me ook nog te herinneren van vroegere logeerpartijtjes als kind dat er boven ergens zo'n oude naaikoffer stond. En jawel, kijk eens wat een juweeltje ik daar vond :

In de koffer vond ik een levenslange voorraad aan epauletten ... waar is de tijd? (en hopelijk komt die niet terug!)

En toen vond ik nog een schat : een naaikussentje van Biotex !

Mijn moeder heeft er ook zo eentje in haar naaidoos zitten. Als kind al stak het mijn ogen uit! Als "groot" kind herinner ik haar er op tijd en stond aan dat ze dat naaikussentje nooit mag weggooien, dat ik het wel graag wil hebben dan. "Jaja dat weet ik", zegt ze dan meestal met een glimlach. :-)
Mijn verbazing wat dan ook groot en mijn vreugde nog véééél groter toen bleek dat mijn bomma ook zo'n naaikussentje had!
En dat ga ik nu koesteren!
Ik vraag me af hoe lang het gaat duren voor mijn dochters me hier de oren van mijn hoofd gaan zeuren voor dat leuke kussentje ... Maar dan kan ik ze nog altijd doorsturen naar hun oma!

7 opmerkingen:

 1. Wat een fijne vondst! En ook een prachtige herinnering.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh zo leuk! En dat kussentje, dat komt mij bekend voor, ik weet alleen niet meer van waar. Maar ik heb dat ooit nog eens gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een heerlijke naaikoffer!!! en dat ene speldenkussentje maakt de vondst van al die epauletten wel goed hé ;o)
  Ik heb zo een oude naaikoffer van mijn grootvader geërfd, was ook heerlijk om daar al die schatten in te vinden, vele dingen gebruik ik zelf nu ik kleding naai, heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nostalgie!

  grtjs, katrien ladyladette.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oooh wat een schat! ik ben dol op zo een oud naaikoffertje! maar nog nergens gevonden hier!

  BeantwoordenVerwijderen