maandag 15 april 2013

Ik bak geen taart

De tijd vliegt snel: donderdag wordt Fien al 1 jaar! Gisteren vierden we haar verjaardag al een eerste keertje met de familie. Bedankt aan de weergoden voor de perfecte timing van dat mooie weer! Bij deze meteen ook een smeekbede om dat nog eens over te doen voor het lentefeest op 5 mei ! Als het niet teveel gevraagd is ...

Een verjaardagsfeestje dus ... met lekkere taart van de bakker.
Ik bak geen taart. Want eigenlijk ben ik zo geen keukenprinses. Het plezier van eten klaarmaken, voorbereiden, receptjes uitzoeken, ... dat zegt mij niet zo veel. Ik doe wel mijn best om iets lekkers en gezonds op tafel te zetten (want ik eet wel graag :-) ) maar laten we zeggen dat het allemaal nogal basic is en dat het niet teveel inspanning mag vragen. :-)
Mij vind je de avond voor een feestje dus niet in de keuken.

Maar dan is er die andere passie ... Een taart koop ik zonder scrupules bij de bakker, maar kinderkleding ... Het liefst van al zou ik alles voor de kinderen zelf maken. In de winkel kan ik soms moeilijk staan doen- ik mag dat zeggen over mezelf- omdat ik het eigenlijk liever zelf zou maken dan kopen.
Pas op, eigenlijk heb ik de laatste maand wel wat bij mekaar genaaid maar ik heb altijd het gevoel dat het nog niet genoeg is. Er zit meer in mijn hoofd, dan eruit komt.

Het grote voordeel van zelf naaien is ook dat het last minute kan! :-)
De avond voor Fien haar feestje stond ik dus voor mijn stoffenkast ipv in de keuken en begon ik nog vol goede moed aan een outfit voor Fien. Had ik daar tijd voor? Neen, je moest eens weten hoe mijn huis er toen beneden nog bijlag! Was ik zeker dat het klaar zou geraken? Neen, het zou niet de eerste keer zijn dat ik na een tijdje moet toegeven dat ik er toch te laat aan begonnen was.

Maar ik kan er niet aan doen, het is sterker dan mezelf: sommige moeders bakken taart, maar ik naai graag kleedjes!

3 opmerkingen: