donderdag 19 juni 2014

Een duivels jasje

Mijn inzending voor de zonen09-wedstrijd werd een duivels jasje ...


Een van mijn favoriete details aan het Larspatroon is de paspel op de mouwen.  Ik wilde die dan ook goed tot zijn recht laten komen door met effen, contrasterende kleuren te werken.  En bij welke kleuren kom je dan in deze duivelsgekke periode al gauw uit : jawel de driekleur natuurlijk.

Ik zag het al onmiddellijk voor me; het zou een stijlvol supportersjasje moeten worden, dat toch nog draagbaar blijft.  Eentje waar zowel de jonge voetbalsupporter blij mee is, als de mama wiens zoon er liefst dag en nacht mee zou willen rondlopen.

Voor de buitenkant vond ik mooie gabardine bij Pauli. Als voeringstofje ging ik online op zoek naar een voetbalstofje.  Dat bestelde ik uiteindelijk in Duitsland bij Stoffolino.

Ik begon alvast aan het jasje in afwachting van de aankomst van de voeringstof.  Gelukkig was die er snel en matchte die in het echt op dezelfde manier als in mijn hoofd.

Voor de rest laat ik de foto's verder spreken. Mijn model Felix doet het jasje alle eer aan.
17 opmerkingen:

 1. Hier droomt elke voetbalgekke zoon toch van?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je mag meer foto's doorsturen hoor, minstens 4, maar meer mag! En ik vind dit een zot cool jasje. Dat is hoe mijn zonen dat zouden noemen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een voetbalsupportersjas zeg ! Daar zouden wel meer voetbalgekke jongens supercontent mee zijn !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk! En dat in deze zotte voetbaltijden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zal wel dat je zoon content is met zo'n mooie jas!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Euhm, ik heb zelf drie dochters. Ik wilde eerst een meisjesversie van Lars maken voor mijn oudste maar die zag dat niet zo meteen zitten. 8-jarigen, daar naai je niet meer zomaar voor wat je zelf wil ! Toen kwam ik op het idee van de voetbalversie en heb ik een voetbalfan in de vriendenkring gezocht.

   Verwijderen
 6. Zalig! Super goed gevonden, en prachtig uitgewerkt. En nog draagbaar ook, als we er binnen een week of wat uitliggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet zeggen dat ik het wel spaans benauwd kreeg (ook toepasselijk in deze wktijden) toen de Rode Duivels woensdag op achterstand stonden.

   Verwijderen
 7. Fantastisch! Die zou hier ook in de smaak vallen. Ik ben vooral fan van het zwart en geel in de kraag! (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is nogal eens wat anders dan de WK-rayon van de gemiddelde kledingzaak! Stijl, klasse en driekleur, ik had dit trio nooit met elkaar geassocieerd. Tot nu. Zelfs al ben ik geen rasechte duivelfan, ik vind het tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. echt tof zeg! en idd eens een stijlvolle supportersjas!

  BeantwoordenVerwijderen